Om Sjokoladeforeningen

Norske Sjokoladefabrikkers Forening representerer sjokolade- og sukkervareprodusentene i Norge.

Dette er:

- Brynild Gruppen AS (inkl. Minde Sjokolade)
- Hval Sjokoladefabrikk ASA
- Mondelēz International (Freia)
- Orkla Confectionery & Snacks (Nidar)

Sjokolade- og sukkervareindustrien i Norge produserer ca. 37 000 tonn sjokolade- og sukkervarer i året. Vi eksporterer ca. 5 000 tonn.

Det totale norske forbruket beregnet ut fra innbetalt sjokolade- og sukkervareavgift er på ca. 73 000 tonn, eller 14 kg per person.
Sjokoladeforbruket (inkl. kokesjokolade) utgjør ca. 48 000 tonn, eller 9,24 kg. per person.
(SSB-tall)
Sjokoladeindustrien har ca. 1000 årsverk.
Vi kjøper melken fra ca. 400 melkebønder, og løser et omfattende avfallsproblem for bøndene ved å bruke glukose fra avfallspoteter.

I alt er om lag 4 000 personer (årsverk) avhengige av sjokolade- og sukkervareindustrien.
Flere tall om produksjon og forbruk finner du under Statistikk.

Norske Sjokoladefabrikkers forening er medlem av NHO Mat og Drikke og Næringslivets Hovedorganisasjon(NHO).
Vår Europeiske organisasjon er CAOBISCO.